Protsku-piparit

Rakastan joulunaikaa ylikaiken, mun mielestä joulu voisi oikeastaan olla kerran kuussa. Hah! Viime vuoden joulukuussa aloitin ensimmäisen kisapreppini kohti kevään IFBB:n Kultsan kisoja. Valmentajani ei tunne sääliä prepillä edes jouluna, eli en saanut yhtään vapaasyöntiä jouluksi. Valmentaja on mulle aina ”Grinch joka varasti joulun”! Hyvä niin, kun ollaan prepillä niin ollaan! 😉

Tänä vuonna siis olen fiiliksissä kun saan olla pitkästä aikaa ensinnäkin ”offilla” ja vielä sopivasti joulun alla! Vaikka olen offilla, syön silti puhtaasti 90%. Eli, tämäkään joulu ei mene mässyttelyksi, vaan olen päättänyt tehdä tuttuja ja perinteisiä jouluherkkuja kevyemmin ja puhtaammin. Jouluaattonakin aion haastaa itseäni ja pyrkiä valmistamaan laatikoita ym kevyemmin.

Tänään oli vuorossa joulupiparit, ja nää onnistu järjettömän hyvin ja tulen tekemään näitä koko joulun ajan! Maailman helpoin taikina..ei tarvii itse tehdä sitäkään. 😀 Oli jopa parempaa kuin tavalliset piparit..ainakin yhtä hyviä.

Protsku-joulupiparit:

FAST Nude patukoita 4kpl (Vanilja-Manteli)

….THAT’S IT! 😀

Eli: Laita kaksi patukkaa ensin mikroon n. 10-15 sec.

”Taikina” pehmenee ja on kaulittavissa ohueksi taikinaksi. Itse kaulin taikinan suoraan leivinpaperille. Kun taikina on ohut, tee muoteilla niistä pipareita! Kun jäljellä on enää taikinan ”rippeet”, avaa kaksi patukkaa lisää ja laita mikroon näiden jämä-taikinoiden kanssa (10-15sec).

Kauli yhtenäiseksi taikinaksi ja tee muoteilla taas pipareita. Lopuksi uuniin ja muista tsekata usein, nämä palavat helposti. Pidin uunissa muutaman minuutin 175 asteessa.

 

image

 

image

Koristelin piparit kuitenkin perinteisellä kuorutteella, osan jätin ”nudeiksi”. 🙂 Niissä ei ole sokeria nimeksikään!

 

image

Nautiskeltiin näistä ihanista, terveellisistä pipareista sokerittoman glögin kera! Huomenna aamupala koostuu puurosta ja proteiini-pipareista. 😉

 

-S-

Ilmianna asiaton kirjoitus

Kommentointi on suljettu